Hulp
Bel ons

04 232 45 46
(van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u)

Stuur ons een e-mail

Via ons contactformulier

Of vraag om teruggebeld te worden
*
*
*
*
Info

Documenten nodig om uw aanvraag van een persoonlijke lening in te vullen :

  1. 1 Uw identiteitskaart (en die van mijn eventuele mede-ontlener)
  2. 2 De officiële documenten met de maandelijkse inkomsten  van alle ontleners (loonfiches, rekeninguittreksels, AB)
  3. 3 De contracten of aflossingstabellen van de lopende kredieten
Het blok is defect of ontbreekt. De inhoud ontbreekt misschien of u moet wellicht de oorspronkelijke module inschakelen.
Image
 
Date

Een lening ? Ja maar welke ? Hoe kies ik mijn krediet ?

Budget
Krediet
Bewijsstukken
Kredietopening
Lening op afbetaling
Persoonlijke lening
Projecten
Tarieven
Body

Wat zijn de verschillende type leningen?

 

Er zijn 2 grote soorten leningen, de hypothecaire kredieten en de consumentenkredieten. Het hypothecair krediet dient voor het financieren van de aankoop van een woning of bouwgrond of het financieren van een nieuwbouw of werken. Het consumentenkrediet heeft betrekking op kleinere bedragen die terugbetaald worden op een kortere periode. Hiermee kan u de aankoop van een wagen of meubles financieren maar ook een onverwachte uitgave. Er zijn verschillende consumentenkredieten maar de 2 voornaamste zijn de lening op afbetaling en de geldreserve of kredietopening.

  • Met een lening op afbetaling ontleent u een vast kredietbedrag dat u dan terugbetaalt op een vastgestelde duurtijd met eenzelfde maandelijkse afbetaling. Het meest gekende voorbeeld is de autolening.
  • Met een kredietopening of geldreserve ontvangt u een kredietkaart die wordt bevoorraad met een bepaald bedrag dat u, gedeeltelijk of geheel, kan gebruiken in functie van uw behoeften om ermee aankopen of betalingen te verrichten. Het meest gekende voorbeeld is de Visakaart.

 

Lening op afbetaling, persoonlijke leningen, autolening, enz.

Hoe moet ik kiezen ?

 

Kredietverleners gebruiken talrijke commerciële namen zoals privé lening, lening zonder doel, vakantielening maar in feite zijn dit allemaal leningen op afbetaling. En toch zijn de tarieven meestal verschillend.

 

Waarom ?

 

Ten eerste verschillen de tarieven in functie van de duurtijd van het gevraagd krediet. De wet stelt echter grenzen aan de verleners en bepaalt maximale duurtijden en tarieven (maximum JKP). Vervolgens bepaalt elke kredietverlener zijn tarief in functie van het type lening en dus van het doel van het gevraagd krediet. Een lening zonder reden of facturen, voor de betaling van een onverwachte uitgave, zal altijd duurder zijn dan een auto- of renonvatielening met een officieel bewijsstuk zoals de bestelbon van een auto of de factuur van uitgevoerde werken. Zoeken naar de beste lening in functie van uw behoeften is dus van fundamenteel belang om het beste tarief te verkrijgen.

 

Elantis-Direct heeft een volledig kredietaanbod aan de beste tarieven ! Bekijk onze leningen.

 

Elantis-Direct, mijn vertrouwenspartner voor mijn online krediet

 

Nieuws uit onze blog
 

Terug naar school : hoeveel kost een schooljaar ?

Uw kinderen hebben ambitie en talrijke projecten. U wenst hen de nodige steun te bieden maar het kostenplaatje spookt door uw hoofd? Wat zijn de oplossingen om deze maand niet in het rood te eindigen ?
 

Een online krediet ? Natuurlijk ! Ontdek onze tips en trucs.

Een site voor online kredieten moet u niet enkel de mogelijkheid geven om uw lening te berekenen en simulaties uit te voeren. U moet er vooral inlichtingen en advies vinden.
 

Het verantwoord krediet, een zaak van iedereen ! Hoe word ik een verantwoordelijke ontlener ?

De voorbije jaren is de wetgeving inzake consumentenkredieten sterk veranderd met als voornamelijk streefdoel de bescherming van de consument.